Да имаш звезда Мишлен е голям успех, а да имаш цели три е

...
Да имаш звезда Мишлен е голям успех, а да имаш цели три е
Коментари Харесай

Само на 35 и с три звезди Мишлен - как успя Фабиен Фере

Да имаш звезда Мишлен е огромен триумф, а да имаш цели три е същинско достижение, с което малко на брой по света могат да се похвалят. Преди дни бяха раздадени ежегодните Michelin Guide награди, на които бяха отличени цели 52 френски ресторанта. Но едно име се открои блестящо на фона на останалите.
 Историята на Michelin - по какъв начин компания за гуми стартира да прави оценка най-изисканите заведения за хранене в света
Как компания за гуми стартира да прави оценка най-изисканите заведения за хранене в света

Една в действителност добра бизнес концепция

Фабиен Фере е изпълнителен основен готвач в ресторанта La Table du Castellet, който бе отличен с три звезди Мишлен. Подобно самопризнание получиха още 29 френски ресторанта, само че измежду тях 35-годишният Фере е най-младият началник на кухнята. А зад този триумф стоят години интензивен труд.

Фере е от семейство на сладкари и стартира да се занимава с кулинария още когато е на 21 години. Интересното е, че първият ресторант, в който постъпва като су-шеф, също е с три звезди Мишлен. И очевидно това предопределя пътя му.

Три години по-късно се мести в La Table du Castellet, където за още три става основен готвач. След седем години доказване на тази позиция е нараснал в най-високата - изпълнителен основен готвач, който взима всички значими решения за кухнята.

Очевидно 35-годишният французин има не само кулинарни, само че и организационни и управителни умения, които му оказват помощ да се издига до най-високите равнища в йерархията. Ресторантът е измежду най-посещаваните с три звезди във Франция, тъй като предлага високо равнище на не толкова високи цени. Например шестстепенното меню за към този момент коства 180 евро, което е двойно и даже повече по-евтино спрямо други сходни, написа Business Insider.

Малко откакто завоюва премията си от Michelin Guide, Фабиен Фере бе разгласен от френските медии за най-младия началник готвач, печелил три звезди вкупом. Но се оказва, че не е тъкмо по този начин.
 Йожени Бразие - „ майката на френската кухня “ и първият човек с шест звезди “Мишлен ”
Йожени Бразие - първият човек с шест звезди “Мишлен ”

Невероятната история на „ майката на френската кухня “

През 1994 г английският началник Марко Пиер Уайт е отпред на кухнята на ресторант Harveys, когато печели три звезди Мишлен. Тогава е на 32 години. А едвам на 28 италианецът Масимилиано Алаймо печели на Le Calandre същото предопределение, което прави точно него най-младият началник готвач, отличен с три звезди Мишлен.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР